Xaviera v.d Zanderij (Xaviera)

Xaviera is hier op latere leeftijd komen wonen, omdat fokker/eigenaar Marijke Westerveld wegens ziekte niet meer voor haar kon zorgen. Ze had hier al veel logeerpartijtjes meegemaakt (door ziekenhuisopnames ed. van Marijke) dus ze was gauw gewend toen ze in mei 2016 hier mocht komen wonen. Ze was een schat van een hond die geen vlieg kwaad deed en alles toe liet wat er moest gebeuren. Op 1 november werd ze opeens heel benauwd. Na echo- en röntgenonderzoek werd er een longontsteking geconstateerd. Ze kreeg antibiotica mee, met zeker de verwachting dat ze hier doorheen zou komen. Toen ik op 3 november op stond, zag ik haar net haar laatste adem uitblazen.

Wij hebben haar ruim vijf mooie jaren mogen geven met alle liefde, aandacht en verzorging die ze nodig had. Ze is op 12 dagen na 14 jaar geworden; weliswaar een mooie leeftijd maar ze deed het nog zo goed.

Ze was altijd lief en ondanks haar doofheid, goed toegankelijk, hield héél erg veel van aaien en zorgde er altijd voor dat ze vooraan bij de visite zat. Dat zal ons bezoek zeker gaan missen.

Vaarwel, lieve schat, ♥♥♥, je houdt een speciaal plekje in ons hart.